Sursă foto: cotidianul.ro

Ambasada SUA la Chișinău atenționează cetățenii americani care se află în Republica Moldova că, după scrutinul parlamentar care se va desfășura duminică, 24 februarie, există riscul desfășurării unor proteste.

Diplomația americană a emis avertizarea, făcând trimitere la acțiunile avute loc după scrutinele precedente, și atenționează că protestele pașnice ar putea să se transforme în unele violente în orice clipă, iar adunările publice majore ar putea perturba traficul în oraș.

În context, reprezentanții Ambasadei au remis și câteva recomandări. Mai exact, se recomandă precauție, evitarea zonelor unde ar putea avea loc demonstrații și indulgență, în contextul în care se vor forma ambuteiaje. De asemenea, se recomandă să se urmărească presa locală pentru a fi la curent cu informații de ultimă oră.

De menționat că, comunitatea OccupyGuguță a anunțat anterior că va organiza luni, 25 februarie, de la ora 17:00, un marș de protest indiferent de rezultatele scrutinului care se va desfășura cu o zi mai devreme.

Membrii comunității susțin că așa vor să arate „nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri deja incorecte și o democrație în continuă degradare”.

„Așa vrem să arătăm că oamenii pot să se mobilizeze. Așa vrem să arătăm că opinia cetățenilor contează, iar țara încă aparține poporului. În caz că va obține o majoritate oricare din cei trei aliați sau tustrei: PSRM, PD sau Partidul Șor, vom protesta împotriva fraudelor electorale, intimidărilor și presiunilor asupra opoziției, dar și asupra organizațiilor neguvernamentale și mass-media și vom cere alegeri repetate, după reguli corecte și cu instituții de control independente”, se arată într-o declarație a acestora.

Ei susțin că marșul va avea loc chiar și dacă opoziția va câștiga alegerile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here