Compania care a livrat autobuzele ISUZU la Chișinău îl va ataca în judecată pe Chirtoacă

Autor: , in Social / 21 februarie, 2019, 14:36

Compania „Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, cea care a câștigat licitația pentru furnizarea a 31 de autobuze pentru Primăria Chișinău, îl va acționa în judecată pe fostul edil, Dorin Chirtoacă, respingând acuzațiile acestuia cum că unitățile de transport nu ar fi noi sau ar fi fost inundate. Reprezentanții companiei vor solicita liderului PL să achite un prejudiciu echivalent cu valoarea unui autobuz nou.

„Am luat decizia de a ne adresa în judecată. La moment, se pregătesc documentele pentru această. Domnul Chirtoacă a intrat de câteva ori în autobuzele care erau închise și nu este corect față de expoziție. El a intrat în autobuzele care erau închise și a provocat incomodități, iar ulterior a trebuit să verificăm funcționalitatea autobuzelor în care a fost el, deoarece a folosit ieșirea de urgență. Asta nu este corect”, a declarat reprezentantul companiei Unipay, Serghei Daradur.

„Domnul Chirtoacă a declarat că aceste autobuze nu sunt noi, iar odată ce a văzut că autobuzele sunt noi, el a venit cu o altă declarație – cum că autobuzele ar fi fost inundate, iar asta influențează reputația noastră. Sunt sigur că vom câștiga judecata și vrem cere instanței ca domnul Chirtoacă să ne plătească un prejudiciu echivalent cu valoarea unui autobuz nou, iar după plata acestui prejudiciu ne angajăm să donăm Capitalei Republicii Moldova un nou autobuz”, se mai declarat reprezentantul companiei.

În context, fostul edil întreabă de ce autobuzele au fost evacuate din PMAN, în contextul în care expoziția acestora urma să aibă loc până la 24 februarie curent.

„Dacă tot vreți să mă dați în judecată, de ce ați fugit cu tot cu autobuze din PMAN? Gata expoziția? Parcă trebuiau să stea până pe 24 februarie? Lăsați-le în piață, să le poată vedea toată lumea și trage concluzii. După care să mergem și în judecată. Cine să le facă expertiza acum (vechi/noi/înecate) și unde? Dumneavoastră înșivă ați recunoscut că autobuzele sunt din 2017, cum atunci ele sunt noi, dacă au deja doi ani, unde au fost ele timp de doi ani?”, a reacționat Chirtoacă.

Autobuzele cumpărate recent vor fi puse pe rute începând cu ziua de astăzi, potrivit primarului interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X