Sursa foto: Facebook/Ionuț Vlas Junior

Expoziția autobuzelor din Piața Marii Adunări Naționale s-a încheiat mai devreme de termenul stabilit – 24 februarie. În timpul nopții, unitățile de transport au fost transportate la Parcul Urban de Autobuze (PUA), după ce miercuri Primăria Chișinău anunța că a încheiat contractul de achiziție a acestora.

Autobuzele care au ajuns săptămâna trecută, în mod inexplicabil, la Chișinău, chiar dacă nu era semnat un contract cu compania care a câștigat licitația, și au fost expuse în PMAN, au fost duse în această noapte la Parcul Urban de Autobuze.

Miercuri, Primăria Chișinău a anunțat că, contractul în valoare de 78 de milioane de lei a fost încheiat între Parcul Urban de Autobuze și dealerul oficial al Uzinei producătoare din Turcia, Unipay.

Astfel, conform graficului, primul lot de 25 de autobuze a fost livrat, iar celelalte 6 unități vor intra în posesia Parcului în decurs de 60 zile de la semnarea contractului. Conform documentului, municipalitatea va face achitarea pentru autobuze, timp de 30 de zile după livrarea unităților de transport.

Citește și: (VIDEO) Motivul pentru care autobuzele turcești aduse la Chișinău sunt mai ieftine? Ar fi fost inundate

Șeful PUA, Vitalie Copaci, a menționat miercuri că achiziția prevede unități noi, lucru specificat în garanția distribuitorului, totuși, pe parcursul ultimelor zile au apărut mai multe semne de întrebare în legătură cu starea tehnică a acestora. Din imaginile făcute cu vehicule se vede că acestea nu sunt noi, unele fiind produse chiar în 2017.

„Avem garanția dealerului că autobuzele sunt noi, anul de producere 2017-2018, ceea ce a fost prezentat în oferta furnizorului. N-a fost prioritar achiziționarea celor mai ieftine autobuze din aspect juridic, dar evaluarea a fost din punct de vedere tehnico-economic”, a precizat directorul PUA.

Citește și: Noi detalii curioase despre autobuzele din PMAN: Informații despre preț, garanție, producători și durata livrării

Serghei Daradur, reprezentant oficial al Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri în Republica Moldova, a declarat că prețul unităților pentru PUA este mai avantajos decât cel oferit pentru livrări în alte state europene. „Asemenea model de autobuz a fost vândut în România, Azerbaijan și Țările Baltice, cu 150 – 200 mii Euro per unitate, față de 130 mii Euro pentru Moldova”.

Precizăm că Grupul de lucru din cadrul administrației publice locale a desemnat drept câștigător dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze ISUZU din Turcia, iar criteriul de evaluare a fost raportul preț/calitate în marja sumei alocate și nu cel mai mic preț.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here