Patru sporturi noi, propuse în programul Jocurilor Olimpice din 2024

Autor: , in Sport / 21 februarie, 2019, 15:27

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris (COJO) a propus Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) patru noi sporturi în programul ediţiei din 2024: escalada, skateboarding-ul, surfing-ul şi breakdancing-ul, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Primele trei discipline sportive vor fi şi în programul ediţiei 2020 a JO, care va avea loc la Tokyo. Breakdancing-ul este un dans acrobatic, inspirat din cultura hip-hop şi şi-ar putea face debutul în programul olimpic în 2024.

Breakdancing-ul a figurat în programul Jocurilor Olimpice ale Tineretului, care au avut loc, anul trecut, la Buenos Aires. Disciplina este afiliată Federaţiei Internaţională de Dans Sportiv (WDSF).

Tony Estanguet, preşedintele COJO, a declarat că disciplinele propuse răspund dorinţei organizatorilor de a se conecta la sporturi de succes în lume, pentru a aduce Jocurilor o dimensiune mai urbană, mai îndreptată spre natură, mai artistică.

Citiți și: Șahul ar putea fi inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2024

Aceste discipline sportive, care vor fi supuse aprobării CIO în decembrie 2020, se alătură celor 28 care fac parte permanent din programul JO.

Pe de altă parte, COJO a anunţat că număul de sportivi care vor participa la JO-2024 a fost limitat la 10.500.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X