Trei persoane, cercetate penal pentru proxenetism; „Afacerea” pusă la cale într-un apartament din Chișinău

Autor: , in Social / 22 februarie, 2019, 16:10

Trei persoane de 26, 28 şi 29 de ani, originare din municipiul Chişinău şi or. Tiraspol, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Două dintre acestea au primit mandate de arest pentru 30 de zile.

Poliția a identificat trei tinere care activau în calitate de model de videochat. Oamenii legii au stabilit că suspecții au creat o rețea de proxenetism specializată în prestarea serviciilor sexuale contra plată în regim online de către tinere, prin intermediul unei reţele de socializare.

„Afaceriştii” au închiriat un apartament în Chişinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată, unde tinerele prestau servicii sexuale virtuale. Cu potențialele modele suspecţii făceau cunoștință prin rețelele de socializare, iar ulterior ultimele erau convinse să lucreze în calitate de model de videochat în studioul improvizat.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau fetelor 50% din venitul total, restul banilor erau împărțiți între membrii grupării. Până în prezent, au fost identificate trei tinere cu vârsta de 18-28 de ani, care activau în calitate de model de videochat de circa două luni.

„În cadrul percheziţiilor efectuate în locuinţă, poliţiştii au ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de videochat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora”, se precizează în comunicatul emis de IGP.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru proxenetism. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 4 la 7 ani.

Pe parcursul anului 2018, poliția a înregistrat 39 de cazuri de proxenetism.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X