Alegătorii care nu au buletine de identitate valabile pot solicita, duminică, 24 februarie, acte provizorii

Autor: , in Populare / Social / 23 februarie, 2019, 11:33

Agenția Servicii Publice (ASP) reamintește cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot că duminică, 24 februarie, în ziua alegerilor parlamentare, va activa conform unui program special de muncă.

Prin urmare, conform unui comunicat emis de ASP, vor fi deschise toate subdiviziunile responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. În intervalul orar 7.00 – 21.00, angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral.

Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratis, la solicitarea cetățenilor care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la serviciile de eliberare a actelor de identitate (SEAI) în a cărei rază de competenţă teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă, care este valabilă. Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de stat al populației.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la telefonul de contact al Call-centrului 14-909 sau (+373) 022-25-70-70 şi la telefoanele de contact ale serviciilor eliberare a actelor de identitate și ale centrelor multifuncționale de pe pagina web oficială a Agenției Servicii Publice: www.asp.gov.md.

COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc duminică, 24 februarie și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe listă de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X