Sursa foto: captură privesc.eu

Copreședintele blocului electoral ACUM, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și-a exprimat dreptul de vot, îndemnând cetățenii să iasă la vot pentru a salva țara din mâinile actualului regim.

„Trebuie să conștientizăm cât de gravă este situația, să punem capăt hoției și degradării. Să facem ordine în societate până nu e prea târziu. Să punem capăt acestei găști de hoți, care ne sperie, ne amenință, ne alungă de acasă copii. E șansa noastră, dar și datoria noastră de a salva țara, viitorul copiilor noștri. Acum este important să facem diferența dintre adevăr și minciună”, a declarat Sandu după ce și-a exprimat dreptul de vot.

Lidera PAS și-a exprimat îngrijorarea că oamenii din regiunea transnistreană sunt aduși organizat la secțiile de votare.

Citește și: (FOTO și VIDEO) „20 de dolari pentru un vot pentru PD”: Mii de locuitori din stânga Nistrului, aduși organizat la vot

„Cei care sunt astăzi la guvernare vor să manipuleze, să vă mintă, să vă fure, să trăiască în lux. chiar și astăzi se înregistrează multe abuzuri la intrare sau în secții de vot. Se încearcă fraudarea alegerilor. Suntem îngrijorați de numărul mare de oameni aduși din regiunea transnistreană pentru a vota. Pe de o parte cetățenii din afara țării nu sunt lăsați să voteze, dar aici electoratul se mituiește. Haideți să ne mobilizăm. E șansa noastră să ne facem datoria cu cinste”, a mai declarat lidera PAS.

Maia Sandu a subliniat că blocul ACUM are nevoie de o majoritate parlamentară, pentru a realiza reforme și a menține democrația în Republica Moldova.

Referitor la încălcările depistate, Sandu acuză organele de stat că sunt de parte guvernării și spune că vor fi sesizați observatorii naționali și internaționali, iar în cazul în care încălcările vor fi foarte grave oamenii vor fi îndemnați să iasă la proteste.

„Am depistat mai multe încălcări. Am sesizat poziția. Știm că CEC e de partea regimului, nu vrea să reacționeze la nicio sesizare pe parcursul zilei. Dar noi le vom comunica toate aceste încălcări observatorilor internaționali. Dacă alegerile vor fi fraudate mai mult decât au fost până astăzi cu siguranță vom ieși să ne apărăm votul. Nu putem să ne bazăm pe instituțiile de stat, deoarece sunt de partea regimului”, a adăugat lidera PAS, Maia Sandu.

În ceea ce privește referendumul consultativ, Sandu spune că nu a votat, deoarece acest exercițiu crează și mai multă confuzie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here