Ghimpu, supărat pe unioniști: „De ce n-ați votat oricare alt partid?”

Autor: , in Politic / 25 februarie, 2019, 18:09

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, se arată nemulțumit de faptul că niciun partid declarat unionist nu va accede în următorul Legislativ.

„Faptul că în Parlamentul actual nu va fi niciun partid unionist – tot eu și PL suntem vinovați? De ce, în cazul dat, n-ați votat oricare alt partid unionist: Partidul Național Liberal, Partidul Politic Democrația Acasă sau Mișcarea Populară Antimafie, dacă nu V-a mai plăcut PL?… Ori sunteți unioniști, ori nu vă mai frăsuiți atâta, pentru că am știut cu toții, că blocul ACUM va veni în Parlament și fără voturile unioniștilor! Și dacă intra în Parlament și un partid unionist, la sigur n-ar fi existat problema unei alianțe de dreapta, în cazul formării unei majorități”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Câți unioniști sunt, de fapt, pe lista blocului „ACUM”

Ghimpu îi atenționează pe unioniști să se pregătească de „federalizarea acestei bucăți de pământ” și îi acuză că „au dus la bun sfârșit ideea lui Plahotniuc – Dodon (și nu doar a lor) ca în Parlament să nu pătrundă niciun partid unionist, iar în fruntea Primăriei mun. Chișinău să nu mai fie un unionist”.

Citiți și: Chirtoacă nu se lasă plecat din politică; A vorbit despre „stele”

Conform rezultatelor preliminare, PL a înregistrat un scor de 1,25%, PNL – 0,24%, iar PPDA – 0,31%. Astfel, nicio formațiune declarată unionistă nu a trecut pragul electoral.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X