Breaking news în Justiţia românească: DNA a decis să-și suspende activitatea

Autor: , in Externe / 26 februarie, 2019, 16:43

Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România a decis să-și suspende activitatea. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi marți în cadrul Adunării Generale și vine ca urmare a adoptării Ordonanței de Urgență 7 de către ministrul Justiției român Tudorel Toader, anunță info-sud-est.ro.

DNA va cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la neconstituționalitatea OUG, va cere de asemenea Parchetului General să sesizeze CCR și va sesiza GRECO și Moneyval.

Luni, DIICOT a decis să își suspende activitatea timp de două săptămâni, între orele 08:00 și 12:00. OUG 7 adoptată în 19 februarie aduce schimbări majore în Justiție și a provocat nemulțumiri foarte mari în rândul magistraților, inclusiv între cei care fuseseră de acord cu schimbările anterioare ale legilor justiției făcute de Guvernul PSD.

Mai multe asociații de magistrați s-au poziționat ferm împotriva ordonanței și au cerut abrogarea ei. De luni, mai multe parchete din țară și un tribunal și-au suspendat activitatea în semn de protest.

Ordonanța de Urgență adoptată în 19 februarie a nemulțumit aproape întreg corpul de magistrați din România. A doua zi, în 20 februarie, secția de procurori a CSM a convocat adunările generale ale procurorilor pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la modificările prevăzute prin ordonanță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X