Câți alegători și-au făcut acte pentru a putea vota la alegerile din 24 februarie

Autor: , in Social / 26 februarie, 2019, 18:47

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță, printr-un comunicat de presă, că, în ziua desfășurării alegerilor parlamentare, a eliberat cetățenilor cu drept de vot peste 3550 de acte de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral. Circa 1900 de persoane au primit, la solicitare, buletine de identitate provizorii, iar alte 1670 și-au ridicat buletinele de identitate deja confecționate.

Buletinele de identitate provizorii a fost eliberate gratis, în momentul adresării cetățenilor care nu aveau actele de identitate valabile sau în schimbul celor declarate pierdute, furate sau deteriorate. Cele mai multe adresări – 280 – au fost înregistrate la serviciile de eliberare a actelor de identitate din municipiul Chișinău.

„Totodată, în perioada 24 ianuarie – 21 februarie, ASP a asigurat confecționarea buletinelor de identitate în termene restrânse, indiferent de serviciul solicitat sau tariful achitat. Cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în această perioadă au avut posibilitatea de a ridica documentul, inclusiv în ziua, pentru a-și exercita dreptul la vot. În săptămâna premergătoare alegerilor, serviciile de eliberare a actelor de identitate au perfectat 1736 de buletine de identitate provizorii și au asigurat înmânarea actelor de identitate pentru 16283 de persoane”, se mai arată în comunicatul emis de ASP.

Duminică, 24 februarie, toate serviciile eliberare a actelor de identitate, inclusiv din cadrul centrelor multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice, au activat conform unui program de muncă extins.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X