Consilierul din Drepcăuți, raionul Briceni, Vasile Proca, ar fost bătut în ziua alegerilor de către primarul satului, Ghenadie Ioxa, pentru ca și-ar fi apărat soția care trebuia, conform indicațiilor primite, să ștampileze buletine de vot în favoarea PDM.

Solicitat telefonic, Vasile Proca, a povestit pentru NordNews că s-ar fi opus unei fraude electorale, iar pentru asta a fost bătut

„Soția mea se afla în comisie, care mergea cu urna mobilă prin sat. Înaintea ei mergea mașina de la Partidul Democrat, și le spunea pentru cine să voteze, și ea mergea din urmă și punea numai ștampila. Soția a început să se revolte și a sunat la primar. Primarul a venit la fața locului și a început a țipa la ea, numind-o cu cuvinte murdare, apoi amenințând-o. După aceasta soția m-a sunat pe mine și mi-a povestit despre cele întâmplate. Eu am plecat să mă clarific. L-am găsit pe primar care se afla în unul din magazinele satului, și am vrut să vorbesc cu el, însă el deodată m-a lovit”, acuză Proca.

În urma celor întâmplate, Vasile Proca a chemat poliția, care a înregistrat incidentul.

Sursa citată susține că în localitate ar fi fost și alte încălcări. Conform acuzațiilor consilierului, „în ziua alegerilor parlamentare, reprezentanții democraților serveau alegătorii cu mâncare și cu rachiu, spunându-le după aceasta să ducă să voteze PDM, apoi pot să vină să bea și să mănânce cât vor ei”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here