Declarația PCRM privind rezultatele alegerilor: „Ați vândut viitorul copiilor voștri pe concerte, bani și alcool”

Autor: , in Politic / Populare / 26 februarie, 2019, 17:11

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) se arată nedumeriți de alegerea făcută de moldoveni în cadrul scrutinului parlamentar de duminică și declară că oamenii și-au vândut nu doar votul, ci și viitorul pe pungi electorale, concerte, bani și alcool.

„Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a desfășurat o campanie curată și corectă. Noi nu am promis nerealizabilul, nu v-am umilit cu ajutoare mizere, nu am mințit, nu am încercat să vă intimidăm sau să vă mituim. Nu am folosit resursele administrative, nu am solicitat sprijin din afară. Programul nostru a fost construit pe obiectivele și principiile permanente și neschimbate – păstrarea și consolidarea statalității și independenței Republicii Moldova; construirea unui stat social și a unei societăți echitabile. Libertate, egalitate, democrație pentru toți cetățenii. Restaurarea statului de drept în țară. PCRM a proclamat eliberarea statului moldovenesc capturat de uzurpatorii puterii și oficialii corupți ca sarcină principală. În această campanie electorală, comuniștii s-au bazat pe experiența pozitivă de a conduce țara în perioada 2001-2009. Am garantat că, ca și atunci, vom folosi încrederea cetățenilor pentru a restabili ordinea, pentru a dezvolta potențialul economic și a ridica nivelul și calitatea vieții cetățenilor țării noastre”, se arată în reacția PCRM.

În contextul rezultatului, comuniștii întreabă alegătorii de ce i-au votat pe cei care i-au „batjocorit timp de 10 ani, au furat miliarde, au forțat cetățenii să părăsească țara, au negat dreptul la educație și medicină, la pensii decente”.

„De ce ați ales să vă vindeți voturile pentru pungi, concerte, bani, vodcă. Nu ați înțeles că aceste daruri sunt din mâinile celor care vă jefuiesc țara în fiecare oră. Pentru ziare ieftine și „basme” electorale primitive, le-ați dat posibilitatea să vă jefuiască în cele din urmă timp de încă patru ani. Nu ați vândut o voce. Ați vândut viitorul. Viitorul țării noastre, viitorul Moldovei. V-ați vândut viitorul vostru și al copiilor voștri. Și astfel ați condamnat la moarte părinții voștri”, se mai arată în reacția comuniștilor.

Prin urmare, comuniștii le sugerează alegătorilor să nu se plângă pentru consecințe.

„Să nu vă plângeți când veți fi furați ca în ultimii 10 ani, când Moldova va fi transformată într-o colonie și veți rămâne fără o patrie, fără o casă. Când pământul va fi cumpărat de șeicuri arabe prin așa-numitele investiții. Atunci nu veți da vina pe nimeni, pentru că voi ați condamnat țara la acest dezastru, aruncând voturile bandiților, mincinoșilor, ipocriților și delincvenților”, mai spun reprezentanții PCRM.

Comuniștii au mulțumit celor peste 50 de mii de cetățeni care și-au dat votul pentru acest partid și spun că ei vor continua lupta împotriva regimului.

De menționat că, potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, PCRM nu a acces în următorul Parlament, acumulând doar peste 3% din voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X