PDM explică de ce imaginile cu Plahotniuc la secția de vot apar publicate pe Youtube cu o zi înainte de alegeri

Autor: , in Politic / 26 februarie, 2019, 17:35

Partidul Democrat din Moldova (PDM) spune că videoclipurile încărcate pe site-ul YouTube.com primesc în mod automat data şi ora din oraşul San Bruno, California, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde se află sediul şi serverele YouTube, astfel se explică de ce videoclipul cu numele „24 02 2019 Declaratie Vlad Plahotniuc dupa votare” datează din 23 februarie.

„Pentru buna informare a cetăţenilor şi a mijloacelor de presă menţionate şi pentru a risipi orice confuzie, precizăm că videoclipurile încărcate pe site-ul YouTube.com (inclusiv cele încărcate în Republica Moldova) primesc în mod automat data şi ora din oraşul San Bruno, California, de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde se află sediul şi serverele YouTube. Între Chişinău şi San Bruno există o diferenţă de fus orar de 10 ore în favoarea Chişinăului, prin urmare un videoclip încărcat dimineaţa devreme la Chişinău apare pe YouTube ca fiind plasat în seara zilei precedente. Exact aceasta a fost situaţia cu videoclipul încărcat de PDM pe YouTube cu privire la participarea la vot a preşedintelui PDM”, se arată într-un comunicat remis de PDM.

În context, PDM apostrofează mass-media care a scris despre acest subiect, precizând că „în loc să se fi grăbit să tragă concluzii eronate pe baza zilei şi orei de plasare a videoclipului care prezenta exercitarea dreptului la vot al preşedintelui PDM, mijloacele de informare menţionate ar fi putut consulta un specialist IT sau orice persoana care încarcă videoclipuri pe YouTube şi ar fi primit imediat explicaţia simplă”.

Redacția Cotidianul.md a scris despre acest subiect, solicitând un comentariu purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari. Acesta ne-a declarat că, cel mai probabil, este o eroare tehnică.

„Cel mai probabil este o eroare tehnică. Noi am știut despre miza acestor alegeri și în niciun caz nu poate fi vorba de votare prealabilă. Este un subiect tehnic”, ne-a declarat Vitalie Gamurari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X