(VIDEO) Cum arată Nubia Alpha, telefonul care se poartă la încheietura mâinii

Autor: , in IT/Ştiinţă / 26 februarie, 2019, 19:34

Un „telefon inteligent portabil” cu ecran flexibil, care se înfăşoară pe încheietura mâinii purtătorului, este cel mai recent dispozitiv flexibil prezentat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress – MWC), relatează Press Association, citată de Agerpres.

Nubia Alpha dispune de un ecran flexibil de patru inci, fixat într-o curea de ceas, şi de o cameră de cinci megapixeli şi poate fi utilizat pentru efectuarea apelurilor şi pentru trimiterea mesajelor.

Dispozitivul vine la scurt timp după ce industria tehnologiei a salutat primele telefoane inteligente pliabile – atât Huawei cât şi Samsung au dezvăluit în ultima săptămână dispozitive cu ecrane flexibile ce vor fi comercializate în acest an, în timp ce compania chineză TCL a anunţat, de asemenea, un concept pentru ecrane pliabile pe dispozitive mobile.

Chinezii de la Nubia – parte a companiei ZTE – au anunţat că în timp ce dispozitivul său este în mod natural considerat ca fiind portabil, ecranul său mare, asemănător cu cel al unui smartphone, îl situează într-o nouă categorie, ce combină caracteristicile unui ceas inteligent cu cele ale unui telefon.

Potrivit companiei, dispozitivul poate fi utilizat şi pentru monitorizarea activităţii fizice, la fel ca multe accesorii portabile, şi este alimentat de o baterie cu o autonomie de două zile.

Acesta va fi dotat cu o versiune a sistemului de operare Android al Google, iar prima versiune Alpha urmează să fie pusă în vânzare în Europa şi America de Nord în luna aprilie.

Se estimează că ecranele flexibile de toate dimensiunile vor deveni din ce în ce mai populare în următorii ani. LG a anunţat primul său televizor pliabil la începutul anului 2019, iar în urma recentelor anunţuri ale Huawei şi Samsung privind telefoanele pliabile au apărut zvonuri potrivit cărora Apple dezvoltă propria versiune a unui astfel de dispozitiv.

Cel mai mare salon mondial de tehnologie, Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, se desfăşoară la Barcelona până la 28 februarie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X