Dodon, gata să ofere „o platformă pentru negocieri” pentru formarea viitorului Parlament și Guvern

Autor: , in Politic / 27 februarie, 2019, 18:14

Șeful statului, Igor Dodon, spune că „este necesară confirmarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională a Republicii Moldova, după care vom putea trece la etapa negocierilor dintre partidele politice care au acces în Parlament”. Mesajul a fost transmis Ambasadorului Statelor Unite în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, în cadrul unei întrevederi.

„Consider că trebuie să ne abţinem de la declaraţii politice pînă ce instanţele se vor expune pe marginea contestărilor care au fost depuse anterior de către concurenţii electorali în privinţa rezultatelor alegerilor în unele circumscripţii electorale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele spune că instituția pe care o conduce este gata să ofere „o platformă pentru negocieri, cu scopul de a identifica o configurare legală și legitimă a Parlamentului de legislatură nouă și a viitorului Guvern al țării noastre”.

Mai mult, Dodon spune că speră că noul Parlament va promova o politică externă echilibrată și va propune liderilor partidelor politice să ia această abordare ca bază pentru formarea majorității parlamentare.

Amintim că luni Igor Dodon și-a exprimat intenția de a convoca prima ședință a Parlamentului „încă de la mijlocul lunii martie” și că este gata să discute cu toate partidele parlamentare „după ce acest scrutin va fi validat”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X