Igor Dodon pleacă la Moscova: „Am obosit”

Autor: , in Politic / 28 februarie, 2019, 19:14

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va pleca în acest weekend în capitala Federației Ruse. Acesta le-a spus jurnaliștilor de la agenția de știri TASS că este vorba despre o vizită privată.

„Deși, în calitate de președinte, nu am participat la alegerile parlamentare, la fel ca membrii familiei mele, am obosit de la această campanie electorală. Vrem să ne odihnim împreună în acest weekend”, a declarat șeful statului, menționând că fiul cel mare, care face muzică, își dorește să meargă la un concert din Moscova.

Jurnaliștii de la TASS precizează că, anterior, Dodon a afirmat că în campania electorală aveau loc câteva conferințe de presă pe zi, în care era atacat el și socialiștii, „care îl susțin”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a atenționat pe Igor Dodon să nu se implice în campania electorală și a avertizat PSRM privind utilizarea resurselor administrative ale Președinției. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de Președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora.

De la începutul acestui an, Igor Dodon a fost în Rusia de două ori. Ultima dată, președintele țării a întreprins o vizită oficială de două zile la Moscova, fiind apoi ironizat în cadrul unei emisiuni de la NTV.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X