(VIDEO) Năstase: Nu voi accepta alianțe cu cei ce ne-au rupt hărțile și s-au vândut lui Plahotniuc

Autor: , in Politic / Populare / 28 februarie, 2019, 16:03

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, exclude posibilitatea unei alianțe cu socialiștii, așa cum au sugerat în ultimele zile unii comentatori politici.

El a declarat într-un mesaj live că nu îl deranjează faptul că socialiștii au un electorat pro-rus, ci acțiunile acestui partid, pe care le califică drept populiste și de subordonare lui Vladimir Plahotniuc.

„Mesajele noastre, ale celor strâns uniți în jurul valorilor istorice, corecte și democratice care au în centrul lor cetățeanul, nevoile și libertățile lui, au fost, sunt și vor fi mesaje de unitate adresate tuturor cetățenilor Moldovei. Indiferent de numele nostru, de limba pe care o vorbim, de tradițiile, obiceiurile, credința sau cultura noastră, este important să prețuim cu adevărat toate valorile care ne apropie și să refuzăm cu fermitate retorica politică care ne desparte, să refuzăm corupția politică”, a declarat Năstase.

„Mulți dintre prietenii mei sunt ruși, din tată în fiu, și sunt parte a unor familii vechi, respectabile, născute aici sau în locurile unde altădată Tolstoi sau Dostoievski scriau istoria lumii! În limba rusă, nu altfel. Dar nu voi accepta niciodată alianțe politice cu cei ce ne-au rupt hărțile, s-au vândut uzurpatorului puterii de stat și sunt gata să o mai facă ori de câte ori li se va cere. Pentru ei acest popor nu există, există ei și păcatele lor pământești exploatate din plin de un criminal care a pus stăpânire pe justiție, pe procuratură, pe televiziuni”, a mai spus Năstase.

El a condamnat jocurile pe care socialiștii și democrații le-ar fi făcut în ultimii ani.

„În ultimii ani, într-un spectacol de circ abominabil, liderii așa-zișilor „socialiști” au dat vina pe așa-zișii democrați, fără să-i pronunțe vreodată numele lui Plahotniuc. „Democrații” au dat vina pe „socialiști”, fără să pronunțe, decât în cazul regiilor politice ieftine, numele lui Dodon. Și, cum altfel, atât „socialiștii” cât și „democrații”, dau vina constant pe mine și pe Maia Sandu, pe membrii blocului ACUM, deși, așa cum bine se știe, noi suntem oameni dintre oameni. Noi nu suntem ca ei, noi suntem împotriva lor”,a transmis președintele Platformei DA.

„Nu unioniștii sunt de vină că noi trăim în sărăcie. Nu pro-europenii sunt vinovați că țara este stăpânită de coruptie. Nu vorbitorul de limba rusă sau votantul pretinșilor socialiști din Moldova este vinovat că Plahotniuc face ce vrea cu țara având complicitatea lui Dodon, lui Șor, lui Filat, Voronin, Ghimpu sau Leancă. Nu vorbitorul de limbă rusă este vinovat că Plahotniuc nu deschide mai multe secții de votare în Rusia, așa cum nu pro-europenii sunt vinovați că același Plahotniuc nu deschide mai multe secții de votare în Europa și le ia și unora și altora, alungați din țară de regimul său, dreptul de a vota. Nu vom face nicio alianță cu politicienii corupți, cu hoții și complicii lor la crimele împotriva oamenilor și a țării. Unica noastră alianță rămâne cea cu poporul deșteptat. Împreună vom munci și vom lupta pe toate căile legale și democratice”, a spus Năstase în încheiere.

În ultimele zile mai mulți comentatori politici au înaintat ideea unei „alianțe tehnice” între ACUM și PSRM, pentru a schimba componența mai multor instituții și organizarea de alegeri anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X