Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a reacționat exclusiv pentru Cotidianul la scrisoarea pe care a primit-o din partea Partidului Democrat, în privința creării unei coaliții de guvernare.

El a respins posibilitate unei colaborări cu PD-ul, menționând că partidul pe care îl conduce nu face „târg cu mafia”.

„Graba cu care acționează Vladimir Plahotniuc, interlopul rus cu multiple identități și cetățenii, trădează sincronizarea activităților sale cu cele ale lui Dodon, trimis de urgență la Moscova pentru a obține girul Kremlinului la alianța oligarhică. La Chișinău, Plahotniuc si aceasta grupare criminala condusă de el, după ce a jefuit oamenii de miliarde, după ce le-a furat votul, continuă să sfideze bunul simț, inteligența cetățenilor Republicii Moldova care ne-au oferit mandatul pentru a munci, pentru a lupta, pentru a scăpa de hoții și mafioți, pentru a le face dreptate și o viață mai bună la noi acasă. Oamenii nu ne-au dat votul pentru a face alianțe cu Plahotniuc, Dodon sau Șor, cu cei care au jefuit această țară și oamenii ei și nici cu complicii lor. Iar noi nu negociem principii și destinul țării. Noi nu facem târg cu mafia.”, a declarat Andrei Năstase pentru Cotidianul.

Reacția președintelui Platformei DA vine după ce vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a declarat că partidul din care face parte le-a trimis, separat, scrisori liderilor PAS și Platformei DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, în vederea creării unei alianțe de guvernare. 

Cebotari a prezentat și câteva „principii și priorități” care vor sta la baza negocierilor privind formarea unei viitoare coaliții.

Printre acestea se numără: Adoptarea orientării politice Pentru Moldova, care va prevala în faţa oricărei alte orientări politice de partid sau personale; Implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană sau Menţinerea statutului de neutralitate a ţării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here