Sursă foto: Andrei Nastase/ facebook.com

Copreședintele blocului electoral „ACUM DA PAS”, Andrei Năstase, susține că alegerile locale din Chișinău sunt extrem de importante pentru entitatea politică pe care o reprezintă și că „ne pregătim foarte serios”.

Liderul Platformei DA a afirmat, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, că blocul ACUM este obligat să câștige următoarele alegerile locale atât în Chișinău, cât și în întreaga țară.

„Blocul electoral ACUM a obținut un scor foarte bun la aceste alegeri în Chișinău, suntem pe primul loc, la distanță de 3%, dintr-un singur tur, față de Partidul Socialiștilor, pentru că Partidul Democrat nu contează în Chișinău, într-o zonă informată, la fel ca și în diasporă – Partidul Democrat, pur și simplu, n-a contat. Și în aceste circumstanțe suntem, pur și simplu, obligați ca, păstrând unitatea noastră, să câștigăm alegerile viitoare locale în întreaga țară, dar cu precădere în Chișinău și Primăria”, a declarat Năstase.

Acesta a precizat că următoarele alegeri locale se vor desfășura „în cu toate alte condiții”, întrucât „se va alege nu doar primarul general, ci și alți primari; sunt foarte complicate și avem obligația să câștigăm acele alegeri”.

„Ne pregătim foarte serios. Alegerile viitoare din Chișinău sunt extrem de importante pentru noi, iar ceea ce s-a întâmplat la alegerile actuale este un argument în plus că anume așa trebuie să procedăm”, a subliniat Năstase.

În urma turului II al alegerilor locale noi din Chișinău, Andrei Năstase l-a învins pe socialistul Ion Ceban, dar scrutinul a fost declarat nul și mandatul primarului ales nu a fost validat. În prezent, viceprimarul Ruslan Codreanu este edil interimar al capitalei, funcție în care s-a autonumit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here