O poză a scrisorii pe care președintele PD, Vladimir Plahotniuc, le-a transmis-o liderilor blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, a ajuns în spațiul public. 

Încă din start, Plahotniuc îi anunță pe cei doi că le scrie, „în conformitate cu rezultatele alegerilor” și cu „numărul de mandate obținute în acest scrutin”, făcând referire, cel mai probabil, la faptul că PD va avea 30 de fotolii în viitorul Legislativ, față de 27 ale blocului „ACUM”.

Plahotniuc le propune celor din „ACUM” să discute despre posibilitatea formării unei majorități parlamentare și îi anunță că ceilalți doi negociatori ai PD-ului vor fi Andrian Candu și Pavel Filip.

În scrisoarea semnată de Vladimir Plahotniuc cei doi sunt anunțați că PD „își dorește să contribuie la formarea unei majorități parlamentare în timp cât mai scurt”.

Foto: Inprofunzime.md

Atât Maia Sandu cât și Andrei Năstase au anunțat că nu vor negocia cu PD și că nu vor face târguri cu „hoții” și „mafia”.

PD-ul a prezentat ieri, prin vocea vicepreședintelui Vladimir Cebotari, câteva „principii și priorități” care vor sta la baza negocierilor privind formarea unei viitoare coaliții.

Printre acestea se numără: Adoptarea orientării politice Pentru Moldova, care va prevala în faţa oricărei alte orientări politice de partid sau personale; Implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană sau Menţinerea statutului de neutralitate a ţării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here