duminică, martie 3, 2019


Noi proteste ale mişcării „Vestele galbene” în Franța. Violenţe în Toulouse și Nantes

Autor: , in Externe , - 15:56

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în centrul oraşului Paris, în cadrul unui nou protest al mişcării „Vestele galbene”, care denunţă degradarea nivelului de trai în Franţa, informează Mediafax citând BFMTV.com şi Le Figaro. Mitinguri de protest au fost programate şi în oraşe precum Lille sau Lyon.

Mitingul de la Paris se derulează în zona Boétie, la limita Bulevardului Champs-Elysées, unde au fost impuse restricţii de circulaţie şi sunt mobilizate efective ale forţelor de ordine.

Este a 16-a manifestaţie organizată în capitala Franţei de mişcarea „Vestele galbene”, care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai.

Din cauza protestului, cinci staţii de metrou din centrul Parisului au fost închise.

Până în prezent, nu s-au înregistrat incidente. Ministerul francez de Interne a atras atenţia că persoanele violente „vor fi sancţionate” de forţele de ordine.

Confruntări între protestatari şi forţele de ordine în oraşul Nantes

Confruntări între protestatari şi forţele de ordine au avut loc sâmbătă după-amiază în oraşul francez Nantes, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul Le Figaro.

Agenţi ai forţelor de ordine au folosit gaze lacrimogene în confruntările cu participanţii la protestul „Vestelor galbene”. Manifestanţii încearcau să ajungă în centrul oraşului Nantes.

Sute de agenţi de poliţie şi jandarmi sunt mobilizaţi la Nantes cu ocazia acestui protest.

Violenţe între protestatari şi forţele de ordine și la Toulouse

Confruntări între protestatari violenţi şi forţele de ordine au izbucnit, sâmbătă seară, și în centrul oraşului Toulouse, în cursul mitingului organizat de mişcarea „Vestele galbene”, mai relatează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

Sute de persoane protestează la Toulouse, unele atacând forţele de ordine cu diverse obiecte. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Violenţe s-au înregistrat şi în cursul mitingului de protest desfăşurat în orăşelul Alès.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *