Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase admite că, în cazul în care Blocul ACUM va continua să ignore dialogul cu PDM, o alianţă PDM şi PSRM ar putea fi posibilă în rezultatul alegerilor din 24 februarie, deşi nu este convins că „Partidul Democrat ar fi fericit de o asemenea alianţă”.

Alexandru Tănase nu exclude că o altă opţiune pentru PDM ar fi şi alegerile anticipate, însă se arată sigur că partidele politice care au acces în Parlament nu-şi doresc anticipate, pentru că nu există garanţia că rezultatele vor fi altele.

Tănase a dat de înţeles că o formulă de guvernare mai potrivită ar fi PDM – ACUM, decât PDM – PSRM, pe motiv că Socialiştii ar acţiona împotriva intereselor Republicii Moldova.

„PDM este plasat din punct de vedere politic într-o situaţie destul de confortabilă, deoarece el poate cu uşurinţă face alianţe şi pe dreapta şi pe stânga fără ca aceste alianţe să-i compromită electoratul”, a declarat Alexandru Tănase la Adevărul Live.
Cât priveşte posibilitatea formării unei alianţe temporare PSRM – ACUM, care ar avea drept obiectiv demolarea sistemului construit de Vlad Plahotniuc, Alexandru Tănase a spus că o asemenea coaliţie este imposibil de imaginat.

În cadrul alegerilor din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate de deputat, PDM – 30, blocul ACUM – 26, iar Partidul Șor – 7 mandate de deputat. În Parlament intră și 3 candidați independenți aleși pe circumscripțiile uninominale.

Luni Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat Curţii Constituţionale (CC) raportul cu privire la rezultatele alegerilor parlamentului din 24 februarie 2019, pentru confirmarea rezultatelor alegerilor, validarea mandatelor atribuite deputaţilor aleşi şi confirmarea listei candidaţilor supleanţi. Astfel, CC are cinci zile la dispoziție pentru a se pronunța pe marginea subiectului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here