Plahotniuc pune pe seama blocului ACUM posibilele alegeri anticipate

Autor: , in Politic / 5 martie, 2019, 18:25

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pune pe seama blocului „ACUM Platforma DA și PAS” o eventuală criză politică și alegeri anticipate. Acesta spune, că liberii blocului sunt conștienți că ei vor fi direct responsabili de un asemenea scenariu.

În cadrul unui interviu pentru deschide.md, Plahotniuc spune că „cei care fac presiuni publice asupra liderilor Blocului ACUM fac o greșeală”, întrucât aceștia se vor bloca, deși „înțeleg și singuri că vor fi direct responsabili dacă se ajunge la alegeri anticipate și dacă țara intră în criză”.

În același timp, democratul spune că, pentru formațiunea sa, alegerile anticipate nu ar fi o problemă politică, ci una pentru țară.

„Alegerile anticipate ar putea fi însă o problemă serioasă pentru țară și pentru cetățeni, asta înseamnă intrarea într-o criză complicată, cu posibile efecte foarte grave pe zona economică și socială. Cine încearcă să declanșeze anticipatele trebuie să se pregătească să răspundă nu doar pentru această decizie politică, dar să răspundă în fața cetățenilor și pentru efectele sociale negative care ar urma”, spune Plahotniuc.

Vorbind despre refuzul enunțat de liberii locului ACUM de a nu merge la negocieri cu democrații, Plahotniuc a ținut să menționeze aceștia au căzut în propria capcană, odată cu semnarea angajamentului că nu vor face alianță parlamentară cu PDM, PSRM și Partidul Șor.

„Într-un fel îi înțeleg, au anunțat acest refuz de a dialoga, pentru că s-au prins într-o capcană încă dinainte de alegeri, când, pentru a-și mobiliza mai bine susținătorii, au semnat acel document că nu vor face alianțe. A fost o mișcare politică, pe care ei au considerat-o utilă probabil și trebuie acceptată așa cum este. Însă, peste tot în lume, în competiția electorală partidele se dușmănesc, de multe ori fac declarații că sub nici o formă nu se vor alia cu oponenții, dar după alegeri lucrurile încep să se schimbe, pentru că fiecare înțelege că țara trebuie guvernată. Am avut situația asta și în alte țări europene, unde președintele se jura că nu va numi o anumită persoană în funcția de prim-ministru și apoi a numit-o, am avut și situații în care partidele care își declarau război pe viață și pe moarte, s-au aliat apoi în Parlament, am avut o criză lungă și în Germania, care, la final, a adus adversarii politici împreună la guvernare”, mai spune Vladimir Plahotniuc conform sursei citate.

Întrebat de o eventuală alianță cu PSRM, liderul democraților a declarat că în prezent nu negociază cu nimeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X