Nissan va introduce pe piața europeană cel târziu în 2022 sistemul de propulsie e-Power care utilizează un motor pe benzină pentru încărcarea bateriei care alimentează motorul electric al mașinii.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Nissan a dezvăluit conceptul IMQ care anticipează lansarea viitoarei generații Qashqai.

Pe lângă elementele de design, conceptul este important pentru constructorul japonez în special datorită sistemului de propulsie e-Power dezvoltat după modelul mașinilor electrice cu range extender(prelungitor de autonomie).

Astfel, sistemul e-Power dezvoltat de Nissan include un motor pe benzină cu un generator de energie, un invertor care transformă curentul continuu în curent alternativ, o baterie și un motor electric.

Motorul pe benzină este folosit exclusiv pentru a încărca bateria de înaltă capacitate și rulează în permanență la viteză optimă, ceea ce conduce la un consum mai eficient și la o cantitate mai mică de emisii comparativ cu o mașină care folosește doar motor tradițional cu combustie internă. Astfel, propulsia sistemului e-Power este asigurată doar de motorul electric, fără intervenția direcția a motorului pe benzină.

În cazul conceptulului IMQ prezentat la Geneva, sistemul e-Power are un motor pe benzină de 1.5 litri și două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care generează echivalentul a 340 de cai putere și un cuplu de 700 Nm.

Sistemul de propulsie e-Power este deja disponibil pe modelele Note și Serena comercializate pe piața din Japonia. Constructorul a anunțat acum că e-Power va fi disponibil și pe modele de pe piața europeană cel târziu în 2022.

Pentru moment, Nissan nu a oferit detalii despre modelele care ar putea beneficia de această tehnologie, însă oficialii mărcii au precizat că și-au propus ca în 2022 să vândă de cinci ori mai multe mașini electrificate comparativ cu datele din prezent.

În cazul modelelor deja lansate în Japonia consumul este de sub 3 litri de benzină la suta de km.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •