Șeful statului Igor Dodon susţine că va iniţia în curând discuţii cu principalele forţe politice care au ajuns în Parlament, pentru a găsi împreună soluţii optime pentru ţară în actuala conjunctură post-electorală.

Dodon transmite că, „partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării”.

„Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele. Eu personal, ca Președinte al țării, voi iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament, pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”, se arată în mesajul lui Dodon.

Citește și: Curtea Constituțională a validat alegerile parlamentare din 24 februarie

Acesta amintește liderilor politici că „interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat”.

Președintele urmează să convoace ședința de constituire a noii Legislaturi, până pe 25-26 martie. „Astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați, pe care îi felicit cu prilejul funcțiilor dobândite și le reamintesc de înalta datorie față de Moldova pe care o au, ca demnitari”, se mai arată în mesajul președintelui Igor Dodon.

Amintim că, sâmbătă, 9 martie, magistrații Curții Constituționale a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent în circumscripția națională și în circumscripțiile uninominale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here