Sursă foto: Facebook/Igor Dodon

Planul președintelui Igor Dodon, de reglementare a conflictului transnistrean, pare unul grăbit și desprins de realitate, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

Ea a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, declarațiile președintelui Igor Dodon, de după alegerile din 24 februarie, privind o eventuală reglementare „rapidă” a conflictului transnistrean.

„Nu este nimic în neregulă cu intențiile politicienilor de a rezolva rapid problemele. Singura întrebare este dacă ei nu sunt desprinși de realitate. Pentru că aceste mesaje nu trebuie să fie doar unele teoretice, dar să fie conectate la istoria problemei și la posibilitățile reale„, a declarat Zaharova.

„Când forțele politice vin și afirmă că probleme sau conflicte care au durat timp de decenii trebuie rezolvate rapid, apare întrebarea dacă predecesorii lor nu au înțeles acest lucru? Este absolut evidentă necesitatea de a rezolva acest conflict. Acest lucru a fost înțeles de toți, nu au existat oameni care nu ar fi de acord cu faptul că situația necesită o decizie echitabilă pentru toate părțile implicate în conflict”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Comentariile Mariei Zaharova vin după o serie de critici dure la adresa lui Igor Dodon, apărute în presa rusă ca urmare a rezultatelor alegerilor din 24 februarie.

Citiți și: (VIDEO) Dodon, criticat dur în Rusia după alegeri: El l-a făcut pe Plahotniuc să conducă totul în țară

În ultima perioadă au apărut informații în spațiul public, invocate de analiști sau lideri ai opoziției, precum că președintele Igor Dodon ar fi prezentat în cadrul conferinței de securitate de la Munchen un plan de soluționare a conflictului transnistrean.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a acuzat că ar fi vorba despre un plan de „transnistrizare” a Republicii Moldova, pe care l-ar agrea și liderul PD Vladimir Plahotniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here