Sursă foto: PCCOCS

Luni, 11 martie, Judecătoria Cahul (sediul central) a pronunțat sentința de condamnare în privința membrilor unui grup criminal organizat, compus din șase persoane, inclusiv o femeie, cu vârste cuprinse între 40 și 50 ani, învinuiți de cultivarea, distribuirea, păstrarea și înstrăinarea drogurilor în proporții mari.

„Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au prezentat instanței de judecată probe incontestabile privind vinovăția tuturor membrilor grupului criminal. Ca urmare, liderul grupării a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, iar ceilalți membrii – la câte 7 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, toți cu privarea de dreptul de a exercita activități în domeniul circulației drogurilor pe un termen de 5 ani”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

Instanța a stabilit că membrii grupării au transformat apartamentele sale din or. Cahul în laboratoare clandestine destinate cultivării plantelor de cânepă, procurând și instalând în ele utilaje moderne, care au permis creșterea într-un timp foarte scurt a plantelor de cannabis.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate instrumente și unelte special destinate pentru cultivarea marihuanei, dispozitive confecționate pentru consumul drogurilor, cântar electronic, plantele verzi, cât și masă vegetală uscată și mărunțită de marijuana, care era pregătită pentru a fi înstrăinată consumatorilor finali la prețul de 7000 de lei pentru 100 de grame.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Cahul în termen de 15 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here