Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) califică decizia deputaților aleși pe listele blocului „ACUM Platforma DA și PAS” de a nu accepta invitația acestora de a discuta despre o eventuală majoritate parlamentară drept una iresponsabilă și acuză că cei din bloc au adoptat „politica struțului” și au preferat „să bage capul în nisip”.

„Cei din blocul ACUM au adoptat politica struțului. Au preferat să bage capul în nisip. Este o decizie iresponsabilă. Ei au indus în eroare proprii alegători, cărora le-au promis să relansarea clasa politică și economia. Este regretabil faptul să aflăm acest lucru pentru că noi am vrut să fim parteneri onești și să schimbăm lucrurile în țară”, a declarat deputatul socialist ales Ion Ceban.

Citește și: (VIDEO) Blocul ACUM refuză invitația PSRM: „Nu negociem votul cetățenilor și viitorul țării”

Socialistul a ținut să menționeze că nicio lege nu poate fi votată până când nu va fi aleasă conducerea Parlamentului și nu va fi ales un Guvern.

„Pentru a salva țara este nevoie de o majoritate parlamentară. ACUM a declarat nu vrea o majoritate parlamentară. Multe dintre cele anunțate de ei pot fi votate doar dacă va fi învestit un nou guvern”.

În contextul refuzului primit din partea blocului ACUM, socialiștii spun că vor convoca organele de conducere ale partidului, care vor decide următoarele acțiuni.

Potrivit lui Ceban, următoarele decizii ar putea fi anunțate după formarea Parlamentului sau după prima ședință a acestuia.

Amintim că, reprezentanții blocului „ACUM Platforma DA și PAS” au anunțat astăzi că nu acceptă invitația PSRM la discuții despre formarea unei eventuale majorități parlamentare. De asemenea, cei din bloc refuză discuțiile cu PDM și Partidul Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here