Partidul Democrat din Moldova (PDM) ar fi vrut să ofere deputaților aleși pe listele blocului „ACUM Platforma DA și PAS” conducerea viitorului Guvern și chiar funcția de prim-ministru. Cel puțin asta declară vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, „ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și se ghidează de angajamentele făcute în fața cetățenilor”.

„Și chiar dacă PDM are în Parlament mai multe mandate decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim unele oferte importante. Le-am fi oferit conducerea noului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru”, a declarat Candu în cadrul unui breafing.

Deși spune că democrații ar fi dat conducerea viitorului Guvern blocului ACUM, vicepreședintele PDM precizează că prioritate pentru aceștia ar fi fost programul lor de guvernare.

„Dar am fi discutat și despre subiectele de interes pe care le invocă ACUM. Nu este vorba că ne plac colegii din blocul ACUM și noi îi apreciem mai mult decât ne apreciază ei pe noi, dar în politică se vorbește mai puțin despre dragoste și mai mult despre respect reciproc și grija pentru interesele cetățenilor”, spune acesta.

În context, Candu a anunțat că PDM face o nouă invitație la discuții blocului ACUM și sunt dispuși să se întâlnească „astăzi, maine, chiar și duminică”.

În cazul în care reprezentanții blocului ACUM vor refuza, din nou, invitația, PDM va convoca, săptămâna viitoare, ședința Consiliului Executiv, în cadrul căreia se vor decide pașii următori.

Citește și: PD-ul le-a trimis scrisori Maiei Sandu și lui Andrei Năstase; În ce condiții s-ar putea forma coaliția

De menționat că, anterior PDM le-a trimis, separat, scrisori liderilor PAS și Platformei DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, în vederea creării unei alianțe de guvernare. Democrații spuneau că și-ar dori o coaliție anume cu aceste două partide, constituante ale Blocului „ACUM”, dar că există și anumite condiții.

Citește și: (VIDEO) Năstase: Scrisoarea pe care Plahotniuc ne-a trimis-o nouă era destinată Moscovei

Reprezentanții blocului ACUM au refuzat invitația democraților, reiterând că nu vor face coaliție cu PDM, PSRM și Partidul Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •