Sursă foto: privesc.eu

Deputatul nou-ales Igor Munteanu afirmă că dacă Partidul Democrat din Moldova (PDM) ar ști ce este onoare și ar trata responsabil cetățenii Republicii Moldova, poate că atunci acesta ar fi primul dintre partide care ar susține proiectele deoligarhizării statului, anunțate de reprezentanții blocului ACUM, „hârtia de turnesol pe care s-ar clădi ceva”.

Potrivit fostului Ambasador al Republicii Moldova în SUA, impunitatea, manipularea și oligarhia sunt stihiile în care PDM se simte ca peștele în apă.

„Când A. Candu vorbește de „dialog”, mă gândesc la comisia parlamentară din 2018 deschisă pe „cazul Kozlovska” cu scopul de a hăitui liderii opoziției și eventual de a-i aresta în ajun de alegeri. Tot un fel de „open dialogue” s-ar fi numit, ca să folosesc conjunctivul lui Andrian, dar în stil NKVD. Atunci când dă lecții Andrian pe tema izolării și auto-excluderii, mă gândesc cu groază la bieții profesori turci, izolați de SIS și apoi extrădați cu ajutorul serviciilor speciale turcești direct în beciurile lui Erdogan în care sunt torturați rivalii săi politici. Iar atunci când vorbește Candu despre „asumarea guvernării”, mă gândesc cu încredere la ziua în care vom aduce publicului însetat de dreptate și adevăr raportul original Kroll-2, un pas bun spre o justiție dreaptă contra hoților din BEM și aliaților lor politici. Astea-s faptele, nu vorbele dulci pe care le mestecă liderii PD pentru a demonstra justețea fabulei cu „vulpea și strugurii acri”. I s-a înăcrit publicului de propaganda voastră și de căutarea de pretexte pentru a rămâne la guvernare”, a scris reprezentantul ACUM pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Reacția lui Năstase la propunerea PD, ca ACUM să preia funcția de premier

Vicepreședintele democraților, Andrian Candu, a declarat astăzi că dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, „ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și se ghidează de angajamentele făcute în fața cetățenilor”. Acesta a mai spus că le-ar fi propus celor de la ACUM funcția de prim-ministru.

Citiți și: Andrian Candu: PDM a vrut să dea blocului ACUM funcția de prim-ministru

Anterior, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a trimis scrisori către copreședinții blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, spunând că și-ar dori să constituie o coaliție. Cei de la ACUM au refuzat invitația democraților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here