Sursă foto: privesc.eu

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a comentat pentru Cotidianul propunerea venită de la Partidul Democrat, ca blocul ACUM să preia funcția de premier într-o eventuală coaliție de guvernare creată de către cele două entități.

El a reamintit faptul că Blocul ACUM a propus tuturor deputaților din viitorul Legislativ să voteze un pachet de legi menit să „scoată instituțiile statului din captivitate”.

„O lume întreagă înțelege, PD nu a înțeles. Nu pentru funcții luptăm de ani de zile cu corupția și corupții, cu hoția și hoții. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de mafie și mafioți. Blocul ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului și invităm deputații responsabili să le voteze chiar în primele ședințe ale Parlamentului. Valorile și principiile fundamentale nu se negociază. Destinul țării nu se negociază”, a declarat Andrei Năstase pentru Cotidianul.

Reacția vine după ce vicepreședintele PD, Adrian Candu, a declarat că PD este dispus să ofere funcția de premier celor de la ACUM.

Potrivit lui Candu, dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, „ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și se ghidează de angajamentele făcute în fața cetățenilor”.

„Și chiar dacă PDM are în Parlament mai multe mandate decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim unele oferte importante. Le-am fi oferit conducerea noului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru”, a declarat Candu în cadrul unui breafing.

Deși spune că democrații ar fi dat conducerea viitorului Guvern blocului ACUM, vicepreședintele PDM precizează că prioritate pentru aceștia ar fi fost programul lor de guvernare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here