Dacă actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, mai obține un mandat în fruntea țării, atunci o va transforma într-o a doua Republică Moldova, susține fostul său aliat, ex-președintele georgian Mihail Saakașvili. 

Saakașvili, aflat astăzi în exil, după ce i s-a retras cetățenia Ucrainei și a fost extrădat, a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre situația din Republica Moldova, făcând o paralelă între cele două state.

„Poroșenko este originar din Moldova. Eu am prieteni mulți moldoveni și discut cu ei. Moldova e ucisă de oligarhi și s-a transformat în țara pensionarilor. La fel se întâmplă și în Georgia. Dar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, Poroșenko transformă țara într-o Moldovă, o țară în care vor rămâne doar pensionari și oameni din anturajul lui Poroșenko. Nu trebuie să permitem ca Ucraina să se transforme în Republica Moldova. Dacă Poroșenko va obține încă un mandat, Ucraina se va transforma într-o a doua Moldovă”, a declarat Mihail Saakașvili

Numit guvernator al regiunii Odesa în 2015 de către Poroşenko, Mihail Saakaşvili a demisionat un an şi jumătate mai târziu, confirmând ruptura cu preşedintele ucrainean. După ce obţinuse anterior cetăţenia ucraineană, aceasta i-a fost între timp retrasă. În decembrie anul trecut, el s-a întors în Ucraina forţând trecerea frontierei cu Polonia, cu sprijinul unei mulţimi de susţinători.

Ulterior el a fost arestat, aplicându-i-se interdicția de a intra în Ucraina pe timp de trei ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •