Alexandru Oleinic, învingător în cadrul alegerilor din 24 februarie în circumscripția 47, deschisă pentru alegătorii din stânga Nistrului, se declară adept al integrării europene și consideră că PD și ACUM ar trebui să constituie o alianță de guvernare.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că „nu vede cum” PD și PSRM ar putea crea o coaliție de guvernare.

„La momentul actual, inițiator trebuie să fie Partidul Democrat, fiindcă d-lor au 30 de mandate, dacă se exclude Partidul Socialiștilor, d-lor au 30 de mandate și atunci le aparține inițiativa, dar desigur că blocul ACUM trebuie să aibă niște viziuni concrete și condiții concrete pentru a participa la guvernare, dar condiții care e posibil să fie înfăptuite, pentru că dacă noi vorbim de niște condiții care pur și simplu să limiteze procesul de negocieri, atunci din start trebuie de spus că noi nu dorim să luăm parte la guvernare. Dar dacă dorim, trebuie să găsim un consens”, a declarat Oleinic.

Întrebat dacă se identifică cu PD în viitorul Parlament, Oleinic a răspuns: „Eu mă identific cu echipa care va susține vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova. Dacă socialiștii declară că ei sunt gata să susțină implementarea Acordului de Asociere, eu sunt gata și cu socialiștii să susțin promovarea legilor necesare pentru crearea unui model nou de dezvoltare a țării, implementarea unor legi care ar servi drept bază pentru dezvoltarea sectorului economic, a agriculturii…”

„Partidul Democrat o să facă tot posibilul ca să găsească parteneri pentru a crea o coaliție de guvernare”, a accentuat viitorul deputat independent.

Oleinic este fost ministru al Tehnologiei Informației, deputat în mai multe legislaturi, fost membru al Alianței Moldova Noastră și actual președintele Partidului Popular.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •