Deși spune că Partidul Democrat din Moldova (PDM) a vrut să ofere deputaților aleși pe listele blocului „ACUM Platforma DA și PAS” conducerea viitorului Guvern și chiar funcția de prim-ministru, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, mai spune că dacă Vladimir Plahotniuc îşi va asuma funcţia de prim-ministru, se va descurca foarte bine.

Candu a declarat, în cadrul unui breafing, că dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, „ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și se ghidează de angajamentele făcute în fața cetățenilor”.

„Și chiar dacă PDM are în Parlament mai multe mandate decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim unele oferte importante. Le-am fi oferit conducerea noului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru”, a declarat Candu.

În același timp, vicepreședintele PDM susţine că liderul democraților, Vladimir Plahotniuc, s-ar descurca foarte bine în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Dumnealui a demonstrat-o şi în calitate de om de afaceri, că a fost un om de afaceri de succes, şi a demonstrat-o în calitate de preşedinte de partid, aducând partidul la cel mai bun rezultat din istoria partidului, având astăzi, după alegerile parlamentare, 30 de mandate în Parlament. Dacă nu greşesc, în ţară, dacă vorbim de circumscripții, dumnealui a reuşit să câştige cel mai bine o circumscripţie, acumulând cele mai multe voturi de încredere din partea cetăţenilor. Deci, este un om de succes care, dacă se va ajunge să-şi asume dumnealui funcţia de prim-ministru, cu siguranţă se va descurca foarte bine”, a mai spus Andrian Candu.

În altă ordine de idei, democratul spune că, la nivel de partid nu s-a discutat despre potențiale funcții pe care și le doresc în viitorul Guvern.

„Noi nu am discutat despre nicio funcție pe care și-ar asuma-o PDM. ACcum am discutat despre faptul că suntem dispus la discuții și este oferta noastră, în condițiile în care și echipa ACUM este dispusă să își asume guvernarea și un rol important în guvernare, suntem dispuși chiar să discutăm și să le oferim, să susținem ca blocul ACUM să dețină funcția de prim-ministru și funcții importante în Guvern. Noi însă pe interior nu am discutat despre funcții la care noi tindem și vrem să ni le asumăm. Totul se decide la nivelul dialogului cu partenerii”, a conchis Andrian Candu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •