Echipa națională de fotbal a Franței, campioana mondială en-titre, vine săptămâna viitoare la Chișinău, unde va întâlni selecționata Moldovei, în primul meci din cadrul preliminariilor EURO 2020.

Pe rețelele de socializare s-au făcut glume cu această ocazie, în legătura cu valoarea de piață a francezilor, una ce depășește un miliard de dolari americani – sumă delapidată din sistemul bancar moldovenesc și care este întoarsă de cetățeni timp de 25 de ani.

„Miliardul vine la Chișinău”, este una dintre glumele cele mai prezente, iar ea este susținută de valoarea fotbaliștilor care completează lotul Franței.

Mbappe, Griezmann, Kante și Pogba – cât garanția semnată de Iurie Leancă

Doar Kylian Mbappe, atacantul celor de la PSG, are o valoare de piață de 180 de milioane de euro, conform site-ului de evaluare a jucătorilor, Transfermarkt.de. Mbappe a fost cumpărat pentru exact această sumă de PSG, de la Monaco, și este cel mai valoros fotbalist din lume în prezent.

Cel mai bun tânăr jucător de la Mondialul din Rusia este în prezent cel mai bine cotat fotbalist la nivel mondial

Al doilea cel mai scump fotbalist din naționala „Cocoșului Galic” este Antoine Griezmann. Colegul lui Mbappe din atacul Franței este evaluat la o valoare de 135 de milioane de euro.

Ei sunt urmați de N’Golo Kante, mijlocașul la închidere de la Chelsea Londra, a cărui valoare estimativă se ridică la 90 de milioane de euro.

Colegul său de la mijlocul terenului, Paul Pogba, are o valoare de 81 de milioane de euro, completând careul de ași al celor mai scumpi jucători din naționala lui Deschamps.

Mijlocașul lui Manchester United a fost o perioadă cel mai scump transfer din lume, fiind adus pentru 105 milioane de euro de la Juventus

Valoarea cumulată a acestor fotbaliști se ridică la 486 de milioane de euro, adică aproape 10 miliarde de lei sau suma garanției semnată de Guvernul Leancă în noiembrie 2014.

Un miliard o sută două milioane de euro – valoarea totală a lotului care vine la Chișinău

Varane (72 de milioane), Umtiti (63 de milioane), Fekir (63 de milioane) și Martial (54 de milioane), sunt ceilalți jucători din naționala franceză a căror valoare depășește un miliard de lei.

Valoarea totală a lotului de 23 de jucători cu care Deschamps vine la Chișinău depășește 1,1 miliarde de euro și se apropie de suma de 25 de miliarde de lei pe care moldovenii trebuie s-o întoarcă în urma jafului din sistemul bancar.

Toată Moldova valorează cât al unul dintre cei mai ieftini jucători din lotul francezilor

Iar lotul întregii naționale a Republicii Moldova este de 16,6 milioane de euro – cât cea a lui Moussa Sissko, unul dintre cei mai slabi cotați jucători din lotul lui Deschamps.

Cel mai scump moldovean este Artur Ioniță. Mijlocașul lui Cagliari este cotat de Transfermarkt la suma de 3,3 milioane de euro.

Cel mai ieftin jucător din lotul lui Alexandru Spirion este Ion Nicolaescu, cotat la doar 45 de mii de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here