Cazul de fraudă electorală înregistrat în localitatea Batîr, din circumscripția 40, denotă un „blat între Plahotniuc și Dodon”, acuză președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

El a comentat într-o postare pe Facebook investigația Cotidianul în legătură cu ce s-a întâmplat în această circumscripție, calificând situația drept mai mult decât o fraudă.

„Dincolo de fraudă, și mai grav este faptul că asistăm clar la un blat fraudulos între Plahotniuc și Dodon, pe care l-am reclamat public de nenumarate ori. Un blat ce trădează furtul de buletine, falsificarea și desenarea unui scor strâns dintre candidatul PSRM și PD, în care socialiștii sacrifică o piesă și renunță de bună voie la un mandat de deputat, alegând să închidă ochii la aceste fraude enorme. Dodon și socialiștii și-au abandonat candidatul, și-au lăsat de izbeliște membrii partidului din localități, doar pentru a-i face pe plac lui Plahotniuc. De ce? Contra a ce?”, a comentat Andrei Năstase.

El acuză că „acest tip de fraudă s-a produs la nivel național, cu complicitatea criminală a CEC-ului”.

Cotidianul a prezentat vineri un caz de fraudă electorală evidentă, în localitatea Batîr din raionul Cimișlia, care face parte din circumscripția electorală 40.

Acolo, deși candidatul socialist Piotr Pușcari a obținut 106 voturi, în procesul verbal constituit după numărare i s-au trecut zero sufragii. Se întâmplă într-o circumscripție unde diferența de pe procesul verbal final de totalizare a voturilor este de doar 172 de voturi în favoarea lui Dumitru Diacov, câștigătorul de acolo.

Socialiștii nu au depus nicio contestație, chiar dacă nereguli s-au înregistrat și în altă secție de votare din această circumscripție, cea de la Bașcalia, acolo unde diferența dintre numărul de buletine înmânate alegătorilor și cele scoase din urna de vot, este, potrivit procesului verbal, de 1925.

Citiți și: (DOC/VIDEO) Povestea unei fraude electorale: Cum a ajuns Diacov deputat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •