Democrații și deputații aleși pe listele Partidului Șor vor sta alături în viitorul Parlament, poziționându-se drept partide de centru-stânga pro-Moldova. Socialiștii vor fi la stânga, iar deputații blocului ACUM la dreapta.

Potrivit schemei de amplasare a legislatorilor, în viitorul Parlament socialiștii vor fi poziționați la stânga (sectorul 1), blocul ACUM la dreapta (sectorul 3), iar PDM şi Partidul Şor în centru (sectorul 2).

Deși eşichierul ideologic pare a fi respectat, deputatul ales pe listele blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, este de părere că deputații aleși pe listele Partidului Șor ar trebui să fie poziționați între deputații PSRM și PDM, ci nu între deputații PDM și cei ai blocului ACUM.

„Întrebarea este de ce Partidul Șor este amplasat, ca partid-tampon, între PD şi ACUM, dar nu între PD şi PSRM? Or, se știe că Partidul Şor a rupt voturile anume de la ”stânga”, iar ”revigorarea colhozurilor” promisă de ei este o măsură mai de stânga decât chiar și ”alegerea judecătorilor de popor” – promisiune a PD-ului”, întreabă Litvinenco.

„Noi credem că Partidul Şor, partidul pro-corupţie, trebuie să stea în miezul alianţei fireşti dintre PD şi PSRM şi nu înțelegem de ce responsabilii pentru amplasarea fotoliilor nu au ținut cont de acest lucru”, se mai arată în mesajul lui Litvinenco.

Conform amplasării, doi deputați independenți sunt poziționați în sectorul 3, adică la drepta, în timp ce unul a fost poziționat în sectorul 2 – centru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here