Chiar dacă nu a obținut un mandat în Parlament, Valeriu Munteanu afirmă că nu renunță la politică. Fostul liberal susține că a avut oferte de la diferite partide după scrutinul legislativ din 24 februarie, propunându-i-se chiar și să preia conducerea anumitor formațiuni politice.

Potrivit acestuia, un îndemn de aderare a venit și de la blocul „ACUM”, din partea căruia a candidat la alegerile parlamentare.

„Eu sunt alergător de curse lungi, dar politica este un „joc” de echipă, nu poți obține și menține nimic, dar absolut nimic, în politică, fără echipă. Echipa trebuie să te reprezinte pe tine și să reprezinte și dezideratele, și năzuințele tale politice. Eu nu văd cum aș putea să muncesc și să fiu productiv într-o echipă – partid, ale cărui deziderate ideologice nu le împărtășesc. Exclus”, a declarat el în cadrul unui interviu acordat pentru portalul tribuna.md, adăugând că va trebui să ia o decizie.

Munteanu a precizat că a fost deputat de trei ori și nu vede această funcție „ca un scop în sine”. Întrebat dacă va mai candida pentru fotoliul de primar al capitalei, ex-liberalul a menționat: „eu m-am „lecuit” demult de aceste metehne, privesc lucrurile foarte limpede și cu multă responsabilitate pentru oameni, nu pentru mușchiul meu” și că „pentru mine contează mai mult dacă voi putea să fac ceea ce trebuie să fac la Primăria Chișinău decât simpla alegere în această funcție”.

Valeriu Munteanu a părăsit Partidul Liberal (PL) în luna decembrie a anului trecut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •