Sursă foto: customs.gov.md

Porțiunea de drum care leagă posturile vamale „Giurgiulești” și ”Reni” intră de vineri, 22 martie, în reparație capitală. Lucrările de reabilitare sunt realizate în cadrul proiectului de modernizare a posturilor comune de control „Giurgiulești-Reni” și „Cuciugan-Pervomaisk” de pe teritoriul Ucrainei, anunță Serviciul Vamal printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților proiectului, lucrările sunt preconizate pentru opt zile. Acestea vor fi efectuate etapizat, fiind disponibilă o singură bandă de circulație, dar care va fi rezervată doar autoturismelor.

În acest context, având în vedere lucrările de reconstrucție, dar și fluxul sporit de autocamioane prin respectivul post (~300 u/t pe zi), Serviciul Vamal le recomandă transportatorilor de mărfuri să opteze pentru posturile vamale „Vulcănești-Vinogradovka” sau „Mirnoe – Tabaki”, în cazul mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar și fitosanitar.

Punctele comune de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni” și „Cuciugan-Pervomaisk” sunt renovate în cadrul proiectului „Consolidarea managementului integrat al frontierei de-a lungul frontierei moldo-ucrainene”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernele Republicii Moldova și Ucrainei și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație în Ucraina. Bugetul proiectului este de 5,75 milioane de euro. Acesta a fost derulat din 6 februarie 2018 și are o perioadă de implementare de 28 de luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here