Democrații și socialiștii curtează blocul ACUM de parcă ar încerca să seducă o mireasă proastă. Îi arată de jos ba morcovul, ba haragul și așteaptă ca aceasta să le arate și ea, de la balcon, măcar un sân dezgolit. Și uite așa umblă cei doi, cu morcovul și haragul în mână, în jurul casei, de aproape o lună.

Dar mireasa a tras zăvorul, s-a îmbrăcat în fufaică, s-a îmbrobodit cu o șalincă urâtă și stă departe de geam. Citește, iar din când în când aruncă cu uncrop peste cei doi miri scârboși, care își fac planuri perverse împreună – să o atragă în colhoz și să o lase gravidă. Mireasa este hotărâtă să evite violul. Și nici o influență din afară nu o poate îndupleca. Dar azi ea trebuie să deschidă ușa, să-i privească în ochi pe cei vicleni, lacomi, grețoși și cu fantezii politico-sexuale și să le spună franc: „Bre, mireasa s-a deșteptat! Iubiți-vă între voi!”.

Se zice că în politică, nu există nici prietenii veșnice, nici dușmănii de neîmpăcat, ci numai interese. Numai că ceea ce vedem acum în Moldova nu e politică, ci o încercare disperată a unei grupări de crimă organizată de a-și menține în subordine instituțiile capturate ale statului. Cu ei nu poți face politică. Regulile de joc în lumea criminală nu sunt aceleași ca în politică. Orice decizie politică are la bază interesul național, ori grupările de crimă organizată urmăresc doar anihilarea grupărilor rivale, lichidarea liderilor concurenți și preluarea controlului asupra fluxurilor financiare – nu pentru binele comun, ci pentru alimentarea caracatiței criminale cu bani murdari. Nu-i așa că se aseamănă cu ceea ce se întâmplă acum în ceea ce numim noi politică moldovenească?

Luarea de ostatici cu scopul de a primi ceva în schimb, inclusiv pentru a șantaja mireasa să facă sex cu un lepros nu are nici o treabă cu politica. Astea sunt fetișuri ale liderilor lumii criminale, în special a teroriștilor. Ei așa se distrează. Pentru ei, viața unui om nu costă nimic. Se distrează omorându-i sau mutilându-i. Lor asta le produce plăcere. Așa se simt ei puternici și fericiți – lovind, în văzul slugilor, cu picioarele în burtă, pe cel înlănțuit legat de pod. Ca să insufle frică. Pentru ca slugile să-l creadă crud și de neînvins.

„Politica este arta compromisului”, spunea zilele trecute un „trompetist” din fanfara politică moldovenească, după ședința Consiliului Executiv al grupării din care face parte, încercând să convingă blocul ACUM să accepte măcar „niște discuții” cu căpetenia bandei sale, chipurile, despre o eventuală coaliție în noul parlament. Nu de discuții avea nevoie „trompetistul”, ci de niște poze împreună cu cei din ACUM și de niște imagini video pentru televiziunile toxice pe care le stăpânește gruparea. Au călcat anterior pe grebla asta Filat și Ghimpu și am văzut ce soartă au avut. Trucul acesta nu mai merge nici în condițiile în care s-a recurs la luare de ostatici. Am pierde totul! Toate au o limită și un sfârșit. Inclusiv dezmățul.

Efortul disperat al celor care încearcă să determine o minimă disponibilitate a „miresei” de a se fotografia măcar cu unul din cei doi miri râioși este de-a dreptul suspectă. „Dar poate măcar vă întâlniți cu „mirele” democrat să vedeți ce funcții ar vrea să vă dea?… Dar poate înaintați „mirelui” socialist măcar niște condiții scrise pe hârtiuță?… Nu? Cum nu? Înseamnă că nu dați dovadă de maturitate politică!”. Acești hultani, parașutați pe diferite segmente, vânează prima clipă de neatenție a celor din blocul ACUM pentru a trâmbița că „nunta” cu diavolul e posibilă – pentru a compromite „mireasa”, pentru a striga în gura mare că aceasta s-a culcat „oleacă” sub râios și urmează contopirea.

Dar de ce să compromiți neapărat „mireasa” dacă cei doi miri se simt minunat împreună? Mai ales că ei doi, împreună cu al treilea, care le ține lumânarea de dragul rămânerii în libertate, au majoritate constituțională – una periculoasă, dar confortabilă și armonioasă. Hai, că poporul așteaptă circ. Voi l-ați făcut dependent de circ. Așa că înnoiți repertoriul că pleacă oamenii din sală.

Acest articol este proprietatea Expresiv Media SRL și este protejat de legislația drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limita a 150 de cuvinte, cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către articolul original.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •