Deputatul democrat Sergiu Sîrbu anunță că se simte mai bine, după ce joi a ajuns la spital cu comoție cerebrală, și speră că astăzi va fi externat.

Sîrbu spune că, după ședința Parlamentului a avut o întâlnire cu soția sa într-un local din centrul Capitalei, iar la intrare s-a întâlnit cu avocatul Eduard Rudenco și activistul Pavel Grigorciuc, care văzându-l a început să-l insulte.

„Foarte calm i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului când am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat lovit cu putere în partea dreaptă a capului. Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă m-a lovit cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost”, spune democratul.

Citește și: Activistul care i-a dat o palmă lui Sîrbu riscă 5 ani de închisoare

Acesta spune că, colegi din fracțiune PDM au intervenit imediat și au stopat agresiunea.

„Mi-e greu să înțeleg pentru ce a făcut asta, nu a existat o altercație între noi, pot să înțeleg gestul lui doar prin prisma unui om plin de agresivitate, care face un gest fără să judece. Tot ce i-am spus eu a fost o invitație la o discuție civilizată în cafenea, după ce a început să mă insulte, iar după ce mi-am revenit de pe urma loviturii, i-am dat doar o singură întrebare – Pavel spune te rog, pumnii sunt unicele argumente ale tale?”, mai spune Sîrbu.

Democratul afirmă că toate aceste lucruri pot fi confirmate de numeroși martori care erau în local. Mai mult, acesta respinge acuzațiile cum că l-ar fi provocat pe Grigorciuc.

De menționat că, pe numele activistului Pavel Grigorciuc a fost pornită o cauză penală și riscă 5 ani de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •