„Instigare la reciclare”: Chișinăuienii, îndemnați să colecteze separat deșeurile reciclabile

Autor: , in Social / 22 martie, 2019, 18:58

Gunoiul pe care îl aruncăm la tomberon se întoarce la noi prin apa pe care o bem, solul de unde ne alimentăm, aerul pe care îl respirăm. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri pe care o producem, echipa  „Instigare la Reciclare” invită locuitorii Chișinăului să se înscrie în proiectul-cercetare în domeniul managementului deșeurilor din orașul Chișinău. Participanții vor colecta separat deșeurile reciclabile în scop științific.

Cei care își doresc să se implice în proiectul-cercetare „Instigare la reciclare”, trebuie să țină cont de următorii pași:

 1. Să se înregistreze online până la 31 martie, ora 23:59: https://goo.gl/forms/Po5pMdBU77VgerPW2 ;
 2. Să participe la o instruire despre colectarea separată a deșeurilor printr-o vizită la stația de sortare ABS Recycling.
 3. Să se implice timp de patru săptămâni în colectarea separată a hârtiei, plasticului, metalului și a sticlei, chiar la ei acasă;
 4. Participanții vor anunța echipa „Instigare la participare” de câte ori au dus gunoiul menajer la tomberon.

Activitatea participanților va contribui la:

 • realizarea unui experiment de colectare separată, care ne va arăta cu cât putem diminua cantitatea deșeurilor care ajunge la gunoiștea din Țânțăreni, care va fi calculată printr-o formulă matematică, pentru a afla care este cantitatea de gunoi care poate fi redusă, dacă chișinăuienii vor colecta deșeurile separat.
 • informarea celorlalți locuitori ai Chișinăului, dar și a întregii țări despre o metodă alternativă de gestionare a deșeurilor menajere.

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să contacteze echipa „Instigare la Reciclare” pe adresa de e-mail: instigarelareciclare@gmail.com sau la numărul de telefon: 060296296.

Proiectul „Instigare la reciclare” a fost lansat  la 20 martie și este realizat în cadrul programului „Instigare la Democrație”, organizat de  Centrul de Politici și Reforme și finanțat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău, în parteneriat cu „Hai, Moldova!” și EcoVisio.

Lansarea proiectului poate fi găsită pe pagina de Facebook a proiectului „Instigare la Reciclare”.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X