Deputata Maria Ciobanu îl îndeamnă pe democratul Sergiu Sîrbu, prin intermediul unei scrisori deschise, să își retragă plângerea pe care a depus-o la poliție împotriva activistului Pavel Grigorciuc după incidentul de joi.

„Sergiu, te cunosc suficient de bine, deoarece am discutat cu tine de multe ori pe parcursul celor 8 ani de activitate parlamentară. Atunci când erai membru al fracțiunii parlamentare PCRM păreai un tânăr care studiază, analizează, într-un cuvânt, credeam că ai șanse să devii un bun jurist și că ești doar un rătăcit în politică. În discuțiile private spui lucruri normale, chiar te străduiești să creadă interlocutorul că nu ai de ales, ești nevoit să faci jocul stăpânului tău… Nu este așa, Sergiu! Ție îți face plăcere să te guduri în fața lui, în fața bandiților care au acaparat instituțiile statului”, scrie parlamentara ACUM.

Aceasta susține că democratul este „folosit” în cele mai murdare jocuri parlamentare și că nu o dată a prezentat proiecte de legi și hotărâri conținutul cărora îl cunoștea superficial, ele fiind scrise de alții și în altă parte, numai nu în Legislativ.

Ea mai spune că Sîrbu a „decăzut moral, dar și din punct de vedere profesional, atât de jos, încât nu mai este loc unde să cazi”, iar în campania electorală a fost clovnul care a distrat publicul și de care au râs toți cetățenii.

„Este alegerea ta și nu am cum să te ajut. Un lucru însă ți-l cer în calitate de profesoară și colegă de Legislativ: retrage cererea pe care ai scris-o la poliție, învinuindu-l pe fostul tău coleg, tânărul Pavel Grigorciuc. Știi bine că nu ți-a cauzat nicio leziune corporală, că a fost o reacție neinspirată la insultele tale bădărănești. Justiția stăpânului tău îl va priva de libertate, iar pe conștiința ta se va mai încrusta o ticăloșenie… Fii bărbat, Sergiu, încearcă să spui și magicul cuvânt NU!”, l-a îndemnat Maria Ciobanu.

Și directorul IPIS, analistul politic Vladislav Kulminski, l-a îndemnat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, să-și retragă plângerea.

„Ca bărbat și om, Sergiu Sîrbu – retrageți plângerea D-stră de la poliție care va fi folosită de un sistem profund corupt pentru răzbunare și condamnare la ani grei de pușcărie. Consecințele pentru D-stră nu justifică pedeapsa solicitată”, a menționat expertul.

Pavel Grigorciuc a primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. El riscă până la 5 ani de închisoare.

Joi, după ședința de constituire a noului Legislativ, activistul Pavel Grigorciuc și deputatul PDM Sergiu Sîrbu, foști colegi în cadrul PCRM, s-au întâlnit în preajma unui local din centrul capitalei. Grigorciuc susține că i-a dat o palmă lui Sîrbu, în timp ce democratul spune că „numai nu palmă a fost” și că a suferit o comoție, fiind spitalizat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here