Ambasadorul SUA la Chișinău îndeamnă liderii politici să se așeze la masa de discuții: Vom colabora cu orice Guvern format

Autor: , in Politic / Populare / 25 martie, 2019, 18:21

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a trimis un mesajul noului Parlament format în urma alegerilor din 24 februarie, în care declară că Statele Unite rămân prieten fidel al poporului moldovean.

În adresarea sa ambasadorul subliniază că țara are nevoie de un Parlament funcțional și un Guvern credibil și recomandă tuturor partidelor care au acces în Parlament să se concentreze pe beneficiul public.

„Pentru a soluționa problemele cheie cu care se confruntă țara și pentru a conlucra cu partenerii internaționali, Moldova trebuie să aibă un Guvern credibil cu un Parlament deplin funcțional. Prin urmare, îndemnăm la un proces de formare a guvernului cât mai transparent posibil. În plus, toate partidele ar trebui să se concentreze pe beneficiul public și să lucreze pentru a obține încrederea poporului Moldovei și a partenerilor internaționali”, se arată în mesajul ambasadorului.

În mesajul său Dereck J. Hogan scrie că Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu orice Guvern format care va avea scopul să îmbunătățească viața fiecărui cetățean al Republicii Moldova.

„Liderii nou-aleși ai Republicii Moldova vor trebui să facă o alegere importantă pentru următorii patru ani: vor lucra împreună pentru binele comun și își vor îndeplini promisiunile făcute sau vor sfida încrederea publică pentru a-și satisface interesele. (…) Moldovenii merită lideri angajați să lucreze pentru cei care i-au ales și pentru a îmbunătăți sectorul economic al țării. Statele Unite ale Americii așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu cei care își vor lua angajamentul să construiască un viitor mai luminos și mai prosper pentru cetățeni”, se mai arată în mesajul oficialului american.

Acesta mai afirmă că SUA are două priorități în raport cu Republica Moldova – să promoveze dezvoltarea unor instituții guvernamentale puternice – inclusiv mecanisme mai puternice de combatere a corupției și edificarea unui sistem judecătoresc independent și consolidarea suveranității și independenței Republicii Moldova și permiterea acesteia de a-și continua drumul european ales, menținând în același timp relații constructive cu vecinii săi.

„Statele Unite sunt alături de poporul moldovenesc. Cerem oficialilor nou-aleși să aleagă binele comun și nu propriul interesul. Sunt încrezător că, cu voință politică, implicare publică și sprijin din partea partenerilor internaționali, moldovenii pot construi un viitor luminos și prosper, pe care țara lor îl merită”, se mai arată în mesajul transmis noilor parlamentari de ambasadorul SUA la Chișinuă, Dereck J. Hogan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X