(METEO) Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Autor: , in Social / 25 martie, 2019, 15:14

Regimul termic va fi destul de oscilant în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere atât pe timpul zilelor, cât şi al nopţilor, în zilele următoare, precum şi după data de 3 aprilie vor cădea precipitații sub formă de ploaie, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie de la Buxurești (ANM), valabilă pentru perioada 25 martie – 7 aprilie.

Vremea se va răci, devenind rece în perioada 26 – 29 martie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 – 8 grade. După acest interval vor mai fi alternanţe termice, dar tendinţa generală a temperaturilor maxime va fi de creştere, până spre valori în jur de 14 grade.

Media temperaturilor minime va fi de 3 – 4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade pe timp de noapte.

Până în 2 – 3 aprilie, media valorilor minime va fi de zero grade Celsius, apoi va creşte uşor, la 3 – 4 grade. În prima săptămână de prognoză sunt estimate precipitaţii slabe şi pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariţie a acestora va creşte mai ales după 3 aprilie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X