(DOC) Deputații ACUM cer BNM să li se ofere conținutul deplin și detaliat al raportului Kroll 2

Autor: , in Politic / Populare / 29 martie, 2019, 16:06

Șase deputați ai blocului „ACUM Platforma DA și PAS” solicită Băncii Naționale a Moldovei (BNM) conținutul deplin și detaliat al celui de-al doilea raport de investigație a companiei Kroll, cunoscut publicului drept raportul Kroll 2.

„Blocul ACUM s-a obligat să obțină publicarea raportului Kroll-2. Pentru început azi, împreună cu mai mulți colegi, am solicitat BNM să ne ofere acces la informația dosită de public, în conformitate cu legea. Suntem în al cincilea an de la furtul miliardului, iar autoritățile actuale au demonstrat prin fapte că nu doresc o investigare veritabilă a crimelor financiare. Nu doresc să-i pedepsească pe cei vinovați. Nu doresc să recupereze banii furați. În schimb, mint, sabotează, dezinformează, manipulează, denaturează, ascund informația”, a scris Alaiaba pe o rețea de socializare.

Potrivit acestuia, publicarea raportului Kroll 2 nu e doar de dragul informării populației, ci este și un pas important în obținerea sancțiunilor internaționale contra demnitarilor ce au participat în această crimă.

De menționat că, după ce Banca Națională a Moldova a primit raportul Kroll 2, vicepreședintele PDM, pe atunci președinte al Parlamentului, Andrian Candu, dar și prim-ministrul PAvel Filip au declarat de mai multe ori că raportul nu va fi făcut public, pe motiv că ar perturba dosarele în derulare. Mai mult, Filip a apreciat că 90% din persoanele care figurează în raport ar fi „oneste”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X