PE o susține în continuare pe Kovesi. Tajani: Sunt îngrijorat că a fost pusă sub control judiciar

Autor: , in Externe / 29 martie, 2019, 16:53

Laura Codruța Kovesi este susținută în continuare de Parlamentul European pentru a ocupa funcția de procuror-șef european, a anunțat vineri, Antonio Tajani, președintele PE, pe Twitter.

„Sunt îngrijorat de veștile că Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Parlamentul European este alături de candidatul său pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Voi ridica această problemă la reuniunea comitetului președinților de miercurea viitoare”, a scris Antonio Tajani pe Twitter, potrivit digi24.ro.

Ministerul Public a anunțat vineri oficial că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă. Ea nu are voie să părăsească ţara fără aprobare, să discute cu presa despre dosar şi nici să lucreze la Parchetul General.

De altfel, astăzi, la ieşirea din Secţia 18 Poliţie, fosta șefă a DNA a spus că „se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa această funcţie pentru care am candidat. Este evident că sunt parte a unei campanii de hărţuire”.

În plus, tot vineri, Laura Codruța Kovesi a contestat la Curtea Supremă decizia Secției Speciale de anchetare a magistraților de a o plasa sub control judiciar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X