Voronin: „Eu simt că noi foarte repede vom reveni la guvernare”

Autor: , in Politic / Populare / 30 martie, 2019, 18:09

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, susține că, deși reprezentanții formațiunii sale nu au acces în Parlamentul de legislatura a X-a, „microfoanele noastre au rămas” acolo și vor monitoriza ce se întâmplă. Mai mult, Voronin declară că e „foarte bine că nu am nimerit” și se arată convins că PCRM va reveni foarte repede la guvernare.

„Bine că n-am nimerit în acest Parlament banditesc, tâlhăresc și mafiot. Acum, în sfârșit, o să am posibilitatea să mă ocup cu partidul, așa cum cere teoria politică”, a afirmat liderul comuniștilor în cadrul emisiunii „Punctul de AZi” de la TVR Moldova.

Fostul șef de stat se arată nemulțumit de alegerea cetățenilor făcută la scrutinul din 24 februarie.

„În așa componență care s-a creat după alegeri de către nu preastimații noștri alegători, care nu s-au dezmeticit pentru ce și pentru cine votează, e rușine să nimerești, pentru că în Parlament au nimerit cei care au furat miliardul. (…) Alegătorii noștri nu știu ce-i cu ei. Ori că nu mai cred în nimic, ori că au însărăcit de tot și s-au aruncat după pomeni, dar au ales pe cine au nimerit, nu pe cei care pot să facă față. Cetățenii trebuie să se gândească ce fac. Tu votezi nu numai pentru tine, dar pentru părinții tăi, pentru viitorul tău. (…) Alegătorii noștri au făcut prostii mari. Ei încă o să simtă. Imediat. Cel mult peste 3 luni o să simtă tot idiotismul ăsta pe care l-au făcut: că i-au votat pe ăștia care acum au venit în Parlament. (…) Cum poți să-l votezi pe cel care te-a furat?”, a spus Voronin.

Totuși, el spune optimist că „eu simt că noi foarte repede vom reveni la guvernare”, menționând că în țară este „criză economică și socială”.

Fiind întrebat ce crede despre faptul că fotoliul pe care a stat acesta în fostul Legislativ este acum ocupat de vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, președintele PCRM a zis că nu are o problemă, dar consideră că cei care au repartizat au făcut-o intenționat.

Explicând motivele acumulării unui scor de doar 3,75%, Voronin a enumerat modificarea legislației electorale, modul în care au fost create circumscripțiile – „ne-au distrus organizațiile partidelor, ne-au stricat toată construcția partidului” – , lipsa surselor mediatice și a resurselor administrative, coruperea alegătorilor și provocări la adresa candidaților.

Totodată, Vladimir Voronin subliniază că se vorbește despre faptul că 10 socialiști vor fi cumpărați de către democrați și că ar putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X