Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, le recomandă deputaților blocului politic „ACUM Platforma DA și PAS” să demaște deputații care nu vor scoaterea Republicii Moldova de „sub dictatura lui Plahotniuc”.

Mai exact, Chirtoacă propune ca blocul ACUM să trimită fiecărui deputat pachetul de legi privind „dezoligarhizarea statului” și solicitarea de a vota pentru el. Astfel, fiecare deputat va arăta dacă susține scoaterea Republicii Moldova de sub dictatura lui Plahotniuc, susține liderul PL.

„Din moment ce deputații PD și PSRM nu au dat curs acestui apel, Blocul ACUM, pe lângă aceste discuții publice, trebuie să remită în scris, prin adresare oficială, fiecărui deputat din Parlament, pachetul de legi și solicitarea de a vota pentru ele. Astfel fiecare deputat va trebui să răspundă personal, în fața întregii societăți, dacă vrea și susține scoaterea RM de sub dictatura lui Plahotniuc. Majoritatea celor de la PSRM, PDM și ȘOR, nu vor răspunde sau vor da un răspuns în bătaie de joc. Însă, tocmai asta îi va demasca și prin asta își vor arăta complicitatea, fără să se poată ascunde în spatele fracțiunilor lor și a liderilor de partid”, susține Chirtoacă.

În caz de alegeri anticipate, liderul PL susține că „vom avea argumentul că, în afară de cei 26 de deputați de la ACUM, restul, direct sau indirect, sunt ai lui Plahotniuc, iar asta va fi de ajutor pentru a le tăia din scorul electoral”.

Mai mult, Chirtoacă le recomandă celor din blocul ACUM să trimită o astfel de scrisoare și președintelui Igor Dodon, care la rândul său să facă o inițiativă legislativă în acest sens. „Astfel va fi demascat încă o dată că susține regimul lui Plahotniuc. Acest lucru trebuie făcut neîntârziat, astfel încât să fie demontate insinuările PDM, precum că ACUM vrea „haos și împinge Moldova în anticipate”.”, se mai arată în recomandarea lui Dorin Chirtoacă.

Blocul „ACUM” a invitat luni deputații la discuții despre inițiativele legislative privind „dezoligarhizarea statului”. Ei nu au invitat o fracțiune anume, iar în consecință s-au prezentat doar deputați de la Partidul Șor, cu care au refuzat să discute.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here