Hyundai a anunțat marți primele detalii despre intenția de a dezvolta un cockpit digital pentru viitoarele sale modele. Aflat momentan în stadiu de prototip, conceptul cockpitului digital a fost testat în primă fază pe un Hyundai i30.

Spre deosebire de sistemele dezvoltate deja de alți constructori, prin care se numără și Grupul Volkswagen, soluția adoptată de Hyundai include o noutate majoră: butoanele clasice de pe volan au fost înlocuite cu două ecrane de mici dimensiuni, scrie Automarket.ro.

Acestea beneficiază de un feedback haptic pentru o utilizare mai naturală, iar șoferul are posibilitatea de a schimba atât designul iconițelor, cât și tipul de funcții disponibile pe cele două ecrane ale volanului, în funcție de preferințe.

Între timp, instrumentarul de bord este de asemenea digital și este format din două ecrane montate la o distanță de numai 6 milimetri pentru a oferi un efect vizual 3D: o parte a graficii este afișată pe ecranul frontal, iar o altă parte pe ecranu din spate.

Hyundai susține că această formă de prezentare a informațiilor permite șoferului să fie mai atent la volan. Datele de pe instrumentarul de bord digital sunt corelate cu cele de pe volan pentru a oferi informații cât mai practice pentru șofer.

Nu în ultimul rând, pe planșa de bord este poziționat și un ecran central care oferă funcții tipice precum harta pentru navigație sau posibilitatea de a controla sistemul audio sau sistemul de ventilație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here